Založ si blog

Slovenské futbalistky senzačne porazili na turnaji Istria Cup 2015 Írsko 2: 0!

Po remíze v prvom stretnutí s Rakúskom (1:1) na turnaji Istria Cup 2015 v Chorvátsku dokázali naše reprezentantky zaznamenať v druhom vystúpení na turnaji cenné víťazstvo 2:0 nad Írskom. O poradí v skupine sa rozhodne v poslednom zápase, v ktorom nastúpia Slovenky v pondelok 9. marca o 11:30 hod. proti Maďarsku. Ale kvalitne obsadený medzinárodný turnaj máme rozohraný viac než dobre! Slovenské futbalistky svojimi výkonmi zatiaľ dokazujú, že aj im by sa mala venovať väčšia mediálna pozornosť, pretože do tohto roku vykročili určite správnou nohou!

20150306 WUA Irsko SFZ

V zápase Slovensko – Írsko boli favoritkami určite ostrovné futbalistky, ktoré naše dievčatá v nedávnej kvalifikácii o postup na MS do Kanady dokázali dvakrát poraziť. Aj na stránke írskej futbalovej reprezentácie sa písalo, že po ich remíze s Maďarkami prichádza ľahší súper, ktorého by bez problémov mali zdolať, lenže opak sa stal pravdou. Slovenky potrestali dve defenzívne chyby Írok a zvíťazili 2:0. Agilná Lucia Šušková v 51. minúte vystihla rozohrávku írskych obrankýň, získala loptu a potrestala ich chybu gólom a druhý gól dala v 72. minúte Veronika Klechová, ktorej strelu írska brankárka neudržala a lopta jej prekĺzla do siete.

Pred stretnutím sa riešil technický problém na hlavnej ploche, kde sa malo pôvodne hrať. Na trávniku boli počas rozcvičky nájdené sklenené črepy v dosť veľkom počte, takže rozhodcovia nemohli riskovať zdravie hráčok a zápas sa presunul na ihrisko č.4, ktoré sa nachádzalo priamo na pobreží Jadranského mora, čo spôsobilo, že vietor sa stal hlavným faktorom, ktorý výrazne ovplyvnil priebeh hry v oboch polčasoch.

Do prvej veľkej šance sa dostala O’Gormanová, ale slovenská brankárka Majka Korenčiová skvele zakročila. A po peknej akcii Fiony O’Sullivanovej a Stephanie Rocheovej sa k strele dostala Ciara Grantová, ale netrafila bránku. Tesne pred koncom polčasom O’Sullivanová atakovaná slovenskou obranou ustála tvrdý súboj, ktorý zaváňal faulom, ale takisto vystrelila vedľa. Slovenky hrali v prvom polčase proti silnému vetru, takže v útoku toho veľa neukázali.

Avšak už po šiestich minútach druhej polovice urobila írska obrana sériu chýb, ktorú potrestala Lucia Šušková. Írky sa snažili vyrovnať, v 68. minúte prestriedali, ale už o štyri minúty opäť inkasovali, keď sa strelecky presadila Veronika Klechová. Slovenky tak získali v turnaji v dvoch zápasoch štyri body a spolu s Rakúskom sa na diaľku budú biť o prvenstvo v skupine. Na naše dievčatá čaká Maďarsko a Rakúšanky si to rozdajú s Írkami, ktoré to podľa vlastných slov ešte vôbec nechcú zabaliť a pôjdu do zápasu s naším južným susedom naplno.

ÍRSKO: Niamh Reid-Burke; Meabh De Burca, Niamh Fahey, Megan Campbell, Sophie Perry; Ruesha Littlejohn (46.Denise O’Sullivan), Emma Beckett (68.Diane Caldwell), Ciara Grant, Aine O’Gorman, Fiona O’Sullivan (80. Carol Breen), Stephanie Roche (68. Julie Ann Russell)

SLOVENSKO: Mária Korenčiová – Patrícia Fischerová, Lucia Haršanyová, Monika Matysová, Jana Vojteková – Lucia Ondrušová, Simona Fatulová (46. Dominika Škorvánková) – Lucia Šušková (76. Petra Zdechovanová), Veronika Klechová (90. Kristína Košíková), Dominika Koleničková – Ivana Pálenčíková (46. Patrícia Hmírová)


Hlasy po zápase:

Zsolt Pakusza (tréner SR): „Zápas významne ovplyvnili poveternostné podmienky, tomu sme prispôsobili stratégiu a taktiku. V prvej časti hry sme hrali proti vetru, zamerali sme sa na obranu, dievčatá nepustili súperky do vyložených príležitostí. V druhom polčase sme prevzali iniciatívu, chceli sme hrať aktívnejšie a to sa nám aj podarilo. Videli sme dobrý zápas, oba tímy podali kvalitné výkony, naše dievčatá dodržali taktické zámery a to dnes rozhodlo. Nás teší, že po dvoch nedávnych kvalifikačných prehrách sme sa v súboji s Írskom tentoraz tešili my. Máme radosť, dievčatá sa presvedčili, že môžu hrať vyrovnanú partiu s ktorýmkoľvek súperom.“

Majka Korenčiová (brankárka SR): Ďakujeme veľmi pekne za gratulácie k víťazstvu a myslím, že dnes sme oň bojovali naozaj dosť tvrdo, ale dokázali sme to vďaka perfektnému výkonu celého kolektívu.“

Sue Ronan (trénerka Írska): „Je to veľké sklamanie, aby si, že sme sa dominovali v oboch polčasoch, pokiaľ ide o držanie lopty a vytvorili sme si množstvo šancí. Určite by sme si z tohto zápasu zaslúžili získať aspoň jeden bod. Na druhej strane účelom tohto týždňa je učiť sa a nabrať cenné skúsenosti, čo sa nám dúfajme podarilo a môže nám to dobre poslúžiť v budúcnosti. Na tejto úrovni musíte premeniť svoje šance a nemôžete robiť lacné chyby, lebo budete potrestané, čo sa nám dnes v dvoch prípadoch aj stalo. Takže teraz sme všetci sklamaní, ale musíme sa v priebehu nasledujúcich dní opäť skoncentrovať a dobre byť pripravení v pondelok na nášho ďalšieho súpera, ktorým bude Rakúsko.“

Logika? Logika!

03.09.2018

Veď je to logické! Túto vetu počujeme tak často, že o jej zmysle nepochybujeme a ani sa nezamýšľame nad tým, o čom nás vlastne informuje. Za logické považujeme niečo vtedy, keď sa to neprieči tomu, čo vieme – našim vedomostiam či názorom; ak súvislosti medzi jednotlivými vetami (a aj časťami vety) si navzájom neodporujú a vytvárajú zmysluplný celok. Na otázku: [...]

Extrémista Rudolf Vasky vyzýva ľudí, aby v piatok so zbraňami zaútočili na Prezidentský palác

08.03.2018

Známy internetový provokatér a vloger Rudolf Vasky zavesil dnes na YouTube video, v ktorého úvode vyzýva ľudí, aby prišli v piatok 9. marca 2018 o 16,00 hod. pred Prezidentský palác aj so zbraňami s tým, že on osobne naň povedie útok a chce ho rozstrieľať na „franforce“. Až približne v polovičke svojho takmer 40-minútového príhovoru upresní, že nemal na [...]

Teraz už hádam každý bude vedieť, kto je Stanislav Lobotka. . .

05.09.2017

Bežala 3. minúta kvalifikačného zápasu Anglicko – Slovensko, rozhodujúceho súboja o prvé miesto v skupine zaručujúce priamy postup na MS 2018 do Ruska. Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odobral pred šestnástkou súpera loptu vychádzajúcej hviezde domáceho tímu – Rashfordovi, narazil si ju s Adamom Nemcom, nabehol do veľkého vápna, jednou nohou vo vzduchu si [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

romson

Môj život by mal byť slušný román.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 100918x
Priemerná čítanosť článkov: 6307x

Autor blogu

Kategórie