Založ si blog

Teraz už hádam každý bude vedieť, kto je Stanislav Lobotka. . .

Bežala 3. minúta kvalifikačného zápasu Anglicko – Slovensko, rozhodujúceho súboja o prvé miesto v skupine zaručujúce priamy postup na MS 2018 do Ruska. Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odobral pred šestnástkou súpera loptu vychádzajúcej hviezde domáceho tímu – Rashfordovi, narazil si ju s Adamom Nemcom, nabehol do veľkého vápna, jednou nohou vo vzduchu si loptu spracoval a druhou ju poslal smerom na bránku. Brankár Hart nemal šancu.


lobotka

 

 

Meno Stanislava Lobotku priaznivci slovenského futbalu registrujú už niekoľko rokov, veď práve on bol autorom vety: „This is my sen“, ktorá sa neskôr stala jedným z najznámejších oslavných pokrikov nielen trenčianskych futbalistov, ale dokonca aj oficiálnym názvom turnaja pre mládež. Vyslovil ju v roku 2013 pri príležitosti podpísania svojho hosťovania v najslávnejšom holandskom klube Ajax Amsterdam.

O rok neskôr na seba Lobotka upozornil počas pamätného barážového zápasu reprezentácie do 21 rokov o postup na ME 2015, v ktorom bolo naším súperom Taliansko. Po remíze 1:1 doma v Zlatých Moravciach sme v odvete na talianskej pôde prehrávali 0:2, keď v druhom polčase práve Stano strelil neuveriteľným spôsobom a lobom, ktorý popiera takmer všetky fyzikálne zákony kontaktný gól na 1:2 a pravdepodobne by sme aj vyrovnali, kebyže škótsky hlavný rozhodca neodvolá 15 minút pred koncom už odpískanú penaltu po jasnom faule na Trnavčana Ivana Schranza.

Radosť všetkým priaznivcom robil Stanko Lobotka aj na tohtoročnom európskom šampionáte hráčov do 21 rokov, ktoré sa konali v Poľsku, kde ukázal svoj fantastický prehľad v hre, jazdil po ihrisku ako motorová myš, odoberal lopty súperom a ešte aj mimoriadne presne a účelne rozohrával. Nikto sa nemohol čudovať, že sa napokon z neznámeho dánskeho klubu FC Nordsjælland počas leta presunul do oveľa kvalitnejšej španielskej ligy, kde oblieka dres celkom populárneho klubu Celta Vigo.

Nepochybne je to hráč, ktorý má pred sebou veľkú budúcnosť, čo je prísľubom aj pre slovenskú seniorskú reprezentáciu. Patril k naším najlepším hráčom už v domácom kvalifikačnom zápase proti Slovinsku v Trnave, ktorý sme vyhrali 1:0 a svoje kvality preukázal  naposledy 4. septembra aj v chráme svetového futbalu – vo Wembley, kde ako vôbec prvý Slovák skóroval do anglickej siete.

foto a video: youtube

 

 

Logika? Logika!

03.09.2018

Veď je to logické! Túto vetu počujeme tak často, že o jej zmysle nepochybujeme a ani sa nezamýšľame nad tým, o čom nás vlastne informuje. Za logické považujeme niečo vtedy, keď sa to neprieči tomu, čo vieme – našim vedomostiam či názorom; ak súvislosti medzi jednotlivými vetami (a aj časťami vety) si navzájom neodporujú a vytvárajú zmysluplný celok. Na otázku: [...]

Extrémista Rudolf Vasky vyzýva ľudí, aby v piatok so zbraňami zaútočili na Prezidentský palác

08.03.2018

Známy internetový provokatér a vloger Rudolf Vasky zavesil dnes na YouTube video, v ktorého úvode vyzýva ľudí, aby prišli v piatok 9. marca 2018 o 16,00 hod. pred Prezidentský palác aj so zbraňami s tým, že on osobne naň povedie útok a chce ho rozstrieľať na „franforce“. Až približne v polovičke svojho takmer 40-minútového príhovoru upresní, že nemal na [...]

Biatlonistka Alica Ďurková to s budúcnosťou nášho športu nevidí ružovo – prečo?

04.09.2017

Zo všetkých zimných športov sú na Slovensku azda najpopulárnejšie – hokej, biatlon a zjazdové lyžovanie. Vlastne sú asi jediné, v ktorých máme šancu na nadchádzajúcej zimnej olympiáde v roku 2018 získať nejakú medailu. Čo sa týka biatlonu, tak slovenské farby už niekoľko rokov veľmi úspešne háji Nasťa Kuzminová, za ktorou je veľká výkonnostná priepasť. [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

romson

Môj život by mal byť slušný román.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 100913x
Priemerná čítanosť článkov: 6307x

Autor blogu

Kategórie