Založ si blog

Extrémista Rudolf Vasky vyzýva ľudí, aby v piatok so zbraňami zaútočili na Prezidentský palác

Známy internetový provokatér a vloger Rudolf Vasky zavesil dnes na YouTube video, v ktorého úvode vyzýva ľudí, aby prišli v piatok 9. marca 2018 o 16,00 hod. pred Prezidentský palác aj so zbraňami s tým, že on osobne naň povedie útok a chce ho rozstrieľať na „franforce“.  Až približne v polovičke svojho takmer 40-minútového príhovoru upresní, že nemal na mysli naozajstné strelné zbrane, ale satiru.

„Volám všetkých Vasky jugendov a všetky Vasky jugendky. Situácia je vážna. Naša republika je v ohrození. Majdanisti sa rozhodli zajtra o 17-tej hodine spustiť Majdan v Bratislave. Preto ako dobrý vlastenec som sa rozhodol zaútočiť na Prezidentský palác. Tento Prezidentský palác bude rozstrieľaný na franforce. Zbrane mám prichystané a vy, ktorí máte už doma prichystané zbrane – to vám vysvetlím neskôr, o aké zbrane sa jedná. Prineste si ich všetci. Teraz ukáže, kto má odvahu. Ja nejdem posielať nikoho – choďte rozstrieľať Prezidentský palác. Ja osobne idem viesť tento útok, v ktorom bude Prezidentský palác rozstrieľaný na cimpr-campr,“ hovorí v úvode svojho videa Rudolf Vasky, ktorý spoločne s občianskym aktivistom Martinom Daňom pred niekoľkými dňami v ich živej internetovej relácii hovorili o tom, že namiesto novinára Jána Kuciaka mala byť zabitá poslankyňa NR SR Lucia Nicholsonová. Podpredsedníčka parlamentu následne požiadala o policajnú ochranu a kancelária Národnej rady SR včera zrušila Martinovi Daňovi novinársku akreditáciu. Vasky s Daňom vo svojich videách už neraz vyzývali s roxorovými tyčami v rukách verejnosť na uskutočnenie krvavej revolúcie a tak je veľmi pravdepodobné, že niektorí užívatelia internetu nedopozerajú 40-minútové video až do konca a tak sa nedozvedia, že Vasky nemal na mysli ozajstné strelné zbrane, ale malo by ísť len o žarty a satiru. Zároveň však prípadných účastníkov zajtrajšej prechádzky popri Prezidentskom paláci (na organizáciu zhromaždenia by potreboval úradné povolenie) inštruoval, aby polovica z nich skandovala slovo: „Kisku“ a tá druhá: „obesiť“.

Nakoľko sa v Bratislave má zajtra o piatej na Námestí SNP konať ohlásené protestné zhromaždenie Za slušné Slovensko a naše hlavné mesto bude plné študentov a nahnevaných ľudí, ktorí sa nevedia vyrovnať s vraždami novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, tak nie je vylúčené, že sa do davu pokúsia schovať aj rôzni provokatéri alebo podobní extrémisti, akým je Rudolf Vasky a postarajú sa o nejaký incident a preto je výzva k útoku so zbraňami na Prezidentský palác potenciálne nebezpečnou, aj keď nie je možno myslená vážne a doslovne. V súčasnej napätej politickej a spoločenskej situácii si naozaj nikto nepraje, aby došlo k občianskym nepokojom alebo nejakému narušeniu verejného poriadku. Polícia bude mať v piatok mimoriadnu pohotovosť, veď organizátori očakávajú účasť od 30 do 50-tisíc ľudí a dá sa predpokladať, že zabezpečené budú aj všetky štátne úrady, teda aj budova Prezidentského palácu. O vyjadrenie k predmetnému videu som požiadal aj hovorcu kancelárie Prezidenta SR Romana Krpelana, ktorý mi odpísal, že on ho nevidel, ale dúfa, že SIS áno, ale následne si nechal link na video preposlať. Jeho prípadné stanovisko sem doplním hneď ako mi ho poskytne.

Logika? Logika!

03.09.2018

Veď je to logické! Túto vetu počujeme tak často, že o jej zmysle nepochybujeme a ani sa nezamýšľame nad tým, o čom nás vlastne informuje. Za logické považujeme niečo vtedy, keď sa to neprieči tomu, čo vieme – našim vedomostiam či názorom; ak súvislosti medzi jednotlivými vetami (a aj časťami vety) si navzájom neodporujú a vytvárajú zmysluplný celok. Na otázku: [...]

Teraz už hádam každý bude vedieť, kto je Stanislav Lobotka. . .

05.09.2017

Bežala 3. minúta kvalifikačného zápasu Anglicko – Slovensko, rozhodujúceho súboja o prvé miesto v skupine zaručujúce priamy postup na MS 2018 do Ruska. Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odobral pred šestnástkou súpera loptu vychádzajúcej hviezde domáceho tímu – Rashfordovi, narazil si ju s Adamom Nemcom, nabehol do veľkého vápna, jednou nohou vo vzduchu si [...]

Biatlonistka Alica Ďurková to s budúcnosťou nášho športu nevidí ružovo – prečo?

04.09.2017

Zo všetkých zimných športov sú na Slovensku azda najpopulárnejšie – hokej, biatlon a zjazdové lyžovanie. Vlastne sú asi jediné, v ktorých máme šancu na nadchádzajúcej zimnej olympiáde v roku 2018 získať nejakú medailu. Čo sa týka biatlonu, tak slovenské farby už niekoľko rokov veľmi úspešne háji Nasťa Kuzminová, za ktorou je veľká výkonnostná priepasť. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

romson

Môj život by mal byť slušný román.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 100921x
Priemerná čítanosť článkov: 6308x

Autor blogu

Kategórie